woensdag 13 februari 2013

In november maakten we een heerlijke appelcake. Misschien wilt u die ook wel eens met uw kapoen maken? Dit is het recept dat ik toen gebruikte:

ingrediënten:
- 250 g malse boter
- 252 g gezeefde bloem
- 200 g kristalsuiker
- 5 eieren
- 2 appels (type Jonagold)

Hoe?
Doe de malse boter in een mengkom en roer tot een gladde crème.
Doe er de kristalsuiker bij en klop het geheel. Doe er nu 1 voor 1 de eieren bij, terwijl je blijft roeren;
Verwarm de oven op 180°C.
Zeef de bloem en doe het bij het boter-eimengsel.
Spoel je flexivorm uit. (zo zal je cake er niet aanplakken)
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij in stukjes.
Doe de stukjes in je deeg en vul dan je bakvorm.

Bak de cake op 180°C gedurende 45 min.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties worden eerst gelezen door juf Sofie voordat ze worden gepubliceerd...